Sinterklaasfeest geannuleerd • Schiedam gooit roerenput open

Sinterklaasfeest geannuleerd

Voor sommigen is het al meer dan een decennium een traditie; kinderen die hysterisch van de spanning in de kantine van Oud-Beijerland aan het spelen waren, in afwachting van het bezoek van de Sint en zijn pieten. Terwijl onze collega’s aan de kant een biertje vatten, maakte de goedheiligman zijn opwachting. Aan het einde van de dag gingen de kinderen, met een cadeau in de hand en een lach op het gezicht, met papa en mama weer naar huis.

Hoewel we van te voren nog goede hoop hadden dat dit feest in aangepaste vorm dit jaar alsnog door kon gaan, heeft moeten we het vanwege de tweede corona golf nu alsnog annuleren. Een domper voor alle ouders, maar wat in het vat zit…

De Sint aan het woord in 2018

Schiedam mag nieuwe roerkoning produceren

Onze vestiging in Schiedam mocht deze week de +/- 8 meter diepe roerenput openen, nadat zij de opdracht kregen om voor een bestaand roer een nieuwe roerkoning te maken met de afmetingen Ø580 x 5400mm Dit zijn vaak leuke projecten, die vrijwel altijd zorgen voor onverwachte situaties waarin de technici worden getest op hun creatieve oplossingsvermogen. 

Roer recht opzetten voor plaatsing in de put

Aan de roerkoning zit aan iedere kant een conische passing. De passing aan de bovenzijde van de roerkoning zorgt voor de bevestiging van de stuurvaan die een inwendige conische passing heeft, die uiteindelijk weer in de stuurmachine uitkomt.

De conische passing van de roerkoning is pasgemaakt naar de bestaande conus van de stuurvaan. De andere conische passing aan de onderzijde van de roerkoning is voor de bevestiging van het roer. Het roer is ook ingelast en op maat gekotterd ter plaatse van de o-ring-afdichting. 

Na het opstellen van het roer in de put, werden er stellingen omheen geplaatst en gefixeerd in de put door middel van lassen. De roerput maakt het een stuk makkelijker om de nieuwe roerkoning verticaal te passen. 


Tijdens het blauwpassen bleek dat er een afwijking zit in de conische passing van het roer. Deze moest dus worden pasgeslepen op de nieuwe roerkoning.


Ook de stuurvaan was door het gebruik flink ingelopen ter plaatse van een lagerpassing. Daarvoor werd een sleevebus gemaakt en gemonteerd om ervoor te zorgen dat die weer terug gaat naar zijn originele maten. 

Stuurvaan ter plaatse van de passing verbussen
Blauwpassen van stuurvaan


© 2018 GBS Gearbox Services International - All rights reserved.

Home | Privacy and Cookie Statement

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon