top of page

Verzekeringen WIA Metalektro

U kunt ervoor kiezen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten bij WIA Metalektro. U bent dan tegen een aantrekkelijk tarief goed verzekerd tegen de ingrijpende gevolgen van arbeidsongeschiktheid. GBS International houdt de premie in op uw salaris en draagt zelf 50% bij aan de premie. De premiepercentages per verzekering zijn voor 2022 een percentage van uw jaarsalaris inclusief vakantietoeslag. Eventuele bijtelling van een auto van de zaak en pensioenspremie wordt niet meegenomen in de berekening. 

 

Wat houden deze verzekeringen in?

LET OP: de uitleg die u hieronder vindt betreft een beknopte uitleg. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Voor uitgebreide uitleg bekijk de website van de WIA Metalektro

WIA-bodem verzekering

Deze zorgt voor een inkomen als UWV beslist dat u langdurig 15% tot 35% arbeidsongeschikt bent. U krijgt deze uitkering vanaf het moment dat u meer dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent. Deze uitkering vult in de meeste gevallen het inkomen aan tot 100%. Uitgebreide uitleg vind u hier.

 

WGA-hiaat verzekering standaard

Deze zorgt voor een aanvullend inkomen als UWV beslist dat u langdurig 35% tot 80% arbeidsongeschikt bent. U krijgt deze uitkering vanaf het moment dat u meer dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent.

 

WGA-hiaat verzekering aanvullen

Deze verzekering zorgt voor een aanvullend inkomen bovenop de WGA-hiaat verzekering standaard, als u langdurig 35% tot 80% arbeidsongeschikt bent. U krijgt deze uitkering vanaf het moment dat u meer dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent. Voorwaarde voor deze verzekering is wel dat u een WGA-hiaat verzekering standaard heeft. 

 

Wat kosten deze verzekeringen?

De premie die je betaalt is gebaseerd op een percentage van je salaris:

WIA-bodemverzekering

0,13%

WGA-hiaat verzekering standaard

0,20%

WGA-hiaatverzekering aanvullend

0,11%

Rekenvoorbeeld

Stel, je verdient € 35.000 bruto per jaar. Met vakantietoeslag kom je uit op € 37.800. De maandelijkse kosten bedragen voor jou:

WIA-bodemverzekering

€ 4,10

WGA-hiaat verzekering standaard

€ 6,30

WGA-hiaatverzekering aanvullend

€ 3,46

Totaal

€ 13,87

Stagiairs

Voor stagiairs geldt dat je stage minimaal 10 weken dient te duren om in aanmerking te komen voor deze verzekeringen. 

29.jpg

Vragen over verzekeringen

Heb je na het lezen van de informatie nog een vraag over de verzekeringen? Marjo Vermeer regelt voor GBS alle administratie en kan al jouw vragen beantwoorden met betrekking tot de verzekeringen. 

bottom of page