top of page

WIA Metalektro verzekeringen: Inkomen bij arbeidsongeschiktheid

U heeft werk en een inkomen. En misschien toekomstplannen. Een ander huis kopen of een verre reis maken. Of de studie van uw kinderen betalen. Arbeidsongeschiktheid past niet bij die plannen. Want dat kan financiële gevolgen hebben en uw plannen in de war sturen. Uw inkomen kan dan flink dalen. 

Bescherm uw inkomen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid

Hoe? Heel makkelijk. U verzekert uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid met onze WIA- verzekeringen. Zo kunt u uw vaste lasten - zoals uw hypotheek of uw huur- ook blijven betalen als u arbeidsongeschikt blijft na 2 jaar ziekte.

Samenwerking met de ROM

In de ROM (Stichting Raad van Overleg in de Metalektro) zitten de vertegenwoordigers van de werkgevers en medewerkers voor de metaal- en de elektrotechnische industrie. In samenwerking met de ROM biedt Centraal Beheer verschillende WIA-verzekeringen tegen een scherpe premie, heldere voorwaarden en zoveel mogelijk aansluitend op de cao Metalektro. 

De WIA in het kort

Bij arbeidsongeschiktheid krijgt u nog de eerste 2 jaar loon van uw werkgever. U leest in uw cao hoe hoog het loon is dat uw werkgever u doorbetaalt bij ziekte. U kijkt samen met uw werkgever hoe u zo snel mogelijk weer aan het werk kunt. Na 2 jaar krijgt u
te maken met de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Bij deze wet gaat het erom wat u nog kunt. U moet zoveel mogelijk blijven werken. In de praktijk kan dit tegenvallen. Misschien lukt het u niet om aan werk te komen. Uw inkomen kan dan flink dalen. Lees alles over de WIA op website van Centraal Beheer voor de Metalektro.

Onze oplossingen

Maak kennis met de mogelijke verzekeringen die GBS International voor u kan afsluiten. U bent automatisch verzekerd via uw werkgever behalve als u aan uw werkgever laat weten dat u dit niet wilt.

De verzekeringspakketten

WGA Hiaatverzekering

Basis

De verzekering geeft een aanvulling op de WGA- vervolguitkering van UWV volgens de WIA. U krijgt een Vervolguitkering van UWV als u minder dan de helft verdient van wat UWV vindt dat u nog met werken kunt verdienen.

Premiepercentage 2023: 0,20%

Hiervan betaalt GBS 50% = 0,1%
Hiervan betaalt u zelf 50% = 0,1%

WGA Hiaatverzekering uitgebreid

Compleet - meest gekozen

U krijgt altijd een aanvullende vergoeding op de WGA-uitkering van UWV tot 70% van het loon vóór arbeidsongeschiktheid (tot maximaal de WIA-loongrens).

U krijgt de aanvulling ook als het u toch niet lukt om te werken, ondanks dat UWV wel vindt dat u dit kunt.

Premiepercentage 2023: 0,31%

Hiervan betaalt GBS 32,3% = 0,1%
Hiervan betaalt u zelf 67,7% = 0,21%

WIA-Compensatieverzekering

Extra

Met de WIA-Compensatie- verzekering krijgt u 7,5 jaar lang een aanvulling op het inkomen wanneer u 15% of meer, maar minder dan 35% arbeidsongeschikt bent.

 

Premiepercentage 2023: 0,13%

 

Hiervan betaalt uw werkgever 50% = 0,065%
Hiervan betaalt u zelf 50% = 0,065%

Welke verzekeringen kiest u?

De WGA Hiaatverzekering en de WGA Hiaat verzekering uitgebreid zorgen beide voor een aanvulling op uw inkomen als u een WGA-uitkering van UWV krijgt. Centraal Beheer legt het verschil tussen deze verzekeringen aan u uit op hun website. En laten u een voorbeeld uit de praktijk zien. Zodat u de juiste keuze kunt maken.

De WIA Compensatieverzekering biedt u een aanvulling op uw inkomen als u arbeidsongeschikt bent, maar minder dan 35%. U krijgt dan geen uitkering uit de wet WIA.

De verzekeringen sluiten aan op de AOW-leeftijd

De uitkeringen lopen door tot de AOW-leeftijd voor medewerkers. De maximale leeftijd is 68 jaar.

De WIA-verzekeringen van Centraal Beheer beschermen uw inkomen

U kunt uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid zelf berekenen. Stel dat u langer dan 2 jaar arbeidsongeschikt bent. Hoeveel inkomen heeft u dan nog met een WIA-uitkering? Vaak valt dat tegen. GBS heeft een oplossing geregeld om uw inkomen te beschermen. Wat dit betekent, rekent u uit met de WIA-calculator van Centraal Beheer.

U krijgt heldere informatie over uw verzekering

De WIA is ingewikkeld. Onze verzekeringsoplossing niet! Geen moeilijke berekeningen. Geen lastige formules. U weet zo wat uw inkomen is bij arbeidsongeschiktheid. En wij helpen u bij de uitleg van de verzekering.

29.jpg

Vragen over verzekeringen

Heb je na het lezen van de informatie nog een vraag over de verzekeringen? Marjo Vermeer regelt voor GBS alle administratie en kan al jouw vragen beantwoorden met betrekking tot de verzekeringen. 

bottom of page