top of page

Shipborn Festival

Op vrijdag 28 juni heeft Shipborn Festival plaatsgevonden, en zoals wel vaker met feestjes van GBS, is het een feest gewodren waar nog lang over zal worden nagepraat.

Laten we beginnen met het weer. 27 graden en een stakke blauwe hemel, beter weer hebben we niet kunnen treffen op een dag waarop je met zijn allen buiten staat en met regelmatig een duik in het water neemt.


De pontons die aan de kade waren gelegd zorgden ervoor dat we meer dan genoeg ruimte hadden voor iedereen om een biertje te doen, te barbecuen en te kijken naar alles wat er op de watertoestellen werd uitgehaald. 

Want naast de pontons lagen een blobzak om je collega's mee te lanceren, een wipe-out springkussen, en luchtballen om mee op het water te lopen. 

Het feest begon enigszins rustig, toen de eerste gasten binnen druppelden. Na wat rondgekeken te hebben vertrokken de eerste gasten naar de zelfgefabriceerde kleedhokjes om hun zwembroek aan te trekken, en het duurde niet lang voordat er mensen in het water lagen.

Inmiddels waren ook de bussen vanuit Oud-Beijerland en Schiedam aangekomen en kon het feest echt beginnen. Vincent en Jerome werden in het water gegooid, en ook Alber kon er niet aan ontkomen om het water in gejonast te worden.

Zoals wel vaker bij GBS feesten, ging het van kwaad naar erger, en ook de speeltoestellen kregen het flink te verduren. Zo werden er mensen op de blobzak veelvuldig gelanceerd door Martina, en werd het wipe-out springkussen op allemanieren omgedraaid en mishandeld. Om 20:00 uur kwamen de jongens van de scouting de sloepen brengen, en werd er nog eens 200 bier getapt om mee te nemen in de sloepen, onderweg naar het centrum van Utrecht.

Waar veel mensen dachten dat het vanaf hier wel wat rustiger zou worden, en daardoor ook hun droge kleren hadden aangetrokken, werd het feest op de sloepen gewoon voortgezet. Al watervechtend en bootkapend werd het centrum van Utrecht op zijn kop gezet, totdat iedereen weer in de bus zat onderweg naar huis. 

Een geslaagd feest waar nog lang van kan worden nagenoten. 


bottom of page