top of page

Keuringen in eigen beheer genomen

18-11-22 Oud-Beijerland - Een half jaar geleden bleek uit een interne audit dat het slecht gesteld was met de keuringen van onder andere de hijsmiddelen. Aan een hijsmiddel was in veel gevallen niet te zien of deze nog gebruikt mocht worden. Ook waren er verschillende aanduidingsmethodieken (label, ringen, jaarkleuren). Een onacceptabel resultaat terwijl we er veel geld aan uitgaven. We hebben toen besloten de keuringen en het beheer in eigen hand te gaan nemen.

Joris van der Wild heeft binnen de mijnGBS app / Infosys een beheerprogramma geschreven, waarbinnen we eenvoudig middelen een uniek nummer kunnen geven en kunnen verbinden naar een certificaat. Ieder middel krijgt een aluminium ringetje met dit nummer en aan de andere zijde een 'houdbaarheidsdatum tot' sticker.

Als we middelen afkeuren zullen we dat in de toekomst gelijk vervangen. We zullen dus een tussenvoorraad nieuwe middelen aanleggen. Keuren we iets af, dan verwijderen we dat middel uit het systeem en geven direct een nieuw middel uit.

Welke middelen gaan wij in eigen beheer uitvoeren?

- Stroppen, hijsbanden, kettingstakels, harpsluitingen, oogbouten, etc

- Trappen

- Electrische-, pneumatische en hydraulische gereedschappen

- Momentsleutels

en deze lijst zal in de toekomst wellicht nog aangevuld worden.


In een latere fase willen we aandacht besteden aan middelen die we met name onsite gebruiken.


Wij zijn dus op zoek gegaan naar een nieuwe medewerker die deze klus voor ons gaat klaren. Op 22 oktober 2022 is André de Romph begonnen.





 

We hebben de routine inmiddels te pakken en laten u graag zien hoe we te werk gaan.


 

Het eindresultaat ziet er dan als volgt uit:



bottom of page