GBS doet met twee teams mee aan bedrijventoernooi

Op zaterdag 15 juni heeft het jaarlijkse bedrijventoernooi in Mijnsheerendam weer plaatsgevonden, en natuurlijk was GBS International er dit jaar ook weer bij. Dit jaar waren er namens GBS zelfs twee teams; Team Wit en Team Oranje. Op de dag die regenachtig begon was het Team Oranje dat de eerste wedstrijd mocht spelen. Met een aantal voetballers die al jaren geen bal meer hadden aangeraakt was het een moeizaam duel dat werd verloren met 2-0, maar welke net zo goed 4-0 had kunnen zijn, ware het niet dat de ervaren voetballers zoals Rob, Jarno en Haci de spelers tactisch weg hadden gezet. 

Hierna was het de beurt aan Team Wit om hun eerste duel te spelen. Met verschillende sterspelers met een verleden in het betaald voetbal zoals Ferry en Dennis werd het al snel duidelijk dat er op hoog niveau werd gevoetbald. Vechtersbaas Luuk en keeper Frank hielden de verdediging potdicht, goalgetters Bas en Jan waren het gevaar voorin en Clifton was de missing link tussen verdediging en aanval.

In de volgende wedstrijden van Team Oranje gebruikte Eloi zijn tactisch inzicht, Joris zijn onuitputbare conditie en Emre zijn scherpte om als derde in de poule door te gaan naar de volgende ronde. Team Wit werd na een gelijkspel en een keer verliezen uiteindelijk ook derde in de poule. 

De wedstrijd die daarop volgde werd een ware bedrijven-derby, een wedstrijd van David tegen Goliath. Terwijl Team Wit nog bezat over de voltallige selectie, was bij Team Oranje Joris geblesseerd uitgevallen en Jeroen moest eerder vertrekken. Ondanks de ongelijke verhoudingen was de spanning om te snijden. Lukte het Team Oranje om zich te weren tegen het sterren ensemble van Team Wit? Het onwerkelijke werd werkelijkheid; na een paar minuten scoorde Jarno Kennepohl namens Team Oranje met een doffe knal in de kruising de 1-0. Team Wit besefte zich dat ze aan de bak moesten en ze gingen gretig op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar mooie schoten van Ferry en minstens even mooie reddingen van keeper Martina was het Bo, de zoon van Rob, die op miraculeuze wijze de 2-0 voor Team Oranje binnen tikte. Vol ongeloof ging Team Wit vol in de aanval, maar het mocht niet baten. Team Oranje liep als winnaar van het veld, en mocht aan het einde van de dag de beker voor de 11de plaats in ontvangst nemen. 

Na al het voetballend vermogen dat beide teams hebben laten zien werd er afgesloten met een hamburger en een braadworst van de barbecue onder de inmiddels doorgebroken zon.

Volgend jaar gaan de teams voor de eerste plaats.

© 2018 GBS Gearbox Services International - All rights reserved.

Home | Privacy and Cookie Statement

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon