GBS biedt nieuw product aan • Draaibanken GBS TEC geleverd

GBS biedt vanaf nu ook Hirth vertanding aan

Tot een paar maanden geleden verkochten we vaak ‘nee’ bij aanvragen omtrent Hirth vertanding. Tot en met 500 mm rond kunnen we gewoon bewerken, maar assen met Hirth vertanding zijn in de praktijk al snel van groot formaat. En alles groter dan 500mm is serieus hang- en vliegwerk voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Omdat deze assen gefreesd worden, maakt de combinatie van lengte dat ze zelden bij ons op de bank passen. 


De enige leverancier in Europa die dit goed kan, zit in Duitsland. Zij blijken nog met de postduif of e-meeuw werken, want ze laten soms wel een maand op zich wachten als men een aanvraag indient. Daar zit dus nog een gat in de markt waarin GBS het verschil kan maken. 


Enige tijd geleden lukte het ons om bij een aanvraag van 3 rondselassen van Ø 300 mm bij 1000 mm lang de Hirth vertanding met succes te bewerken. Ook werden de bijbehorende impellers tot Ø 500 mm ook voorzien (foto's hieronder).


Vanaf nu zullen wij daarom meer opdrachten aannemen met betrekking de vertanding die voornamelijk te vinden is in rondselassen, impellers, turbines, pompen en aandrijvingen. 


Leron ontwerpt Hirth-vertandingsmachine

Leron staat bij sommigen ook wel bekend als de klusjesman van GBS, maar vanaf maandag start hij met zijn stageopdracht. Hiervoor gaat hij onder begeleiding van Alber een machine ontwerpen en ontwikkelen voor het maken van Hirth vertanding op de assen die niet in een cnc-bank passen.


Een mobiele variant of een combinatie van meerdere machines behoren op dit moment tot de voor de hand liggende oplossingen. In dit geval gebruiken we bijvoorbeeld een machine die de as draait, terwijl een andere machine de freesbeweging in zet. In Schiedam staan namelijk een aantal machines die zelden gebruikt worden, die wellicht kunnen dienen als onderdeel van de vertandingsmachine. Of het uiteindelijke ontwerp conventioneel, cnc, of een combinatie van beide wordt, weten we over zes maanden, wanneer Leron zijn stage opdracht heeft afgerond.


GBS TEC krijgt draaibanken geleverd

Terwijl een deel van de studenten van GBS TEC deze vrijdag de week afsloot met een heftruck cursus, werden de nieuwe conventionele- en cnc draaibanken geïnstalleerd. De details over de draaibanken schreven we onlangs een een artikel over. Een leuke afsluiter van de week!© 2018 GBS Gearbox Services International - All rights reserved.

Home | Privacy and Cookie Statement

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon