top of page

Fugro Quest na een re-fit terug in productie

29-12-2022 Schiedam - De Fugro Quest vaart al lang in opdracht van Vattenfall op de zeeën voor diverse offshore energie projecten. Maar deze week ontvingen wij een boek van onze klant als dank voor de bijdrage die wij hebben geleverd aan een refit in de periode mei-juni dit jaar.


Op de foto - Simon Lems als commercieel verantwoordelijke en Robert Verhoeff als projectleider / engineer















Simon belde mij vanmiddag (29-12) : we hebben net een mooi boek uit de handen van Damen ontvangen, Maar ik wil daar toch iets over zeggen. Zonder Robert Verhoeff hadden we deze klus niet kunnen klaren en had ik als verkoop deze klus niet zo eenvoudig kunnen factureren. Alles was zo goed gedocumenteerd, dat de factuur welke uit 65 regels bestond, in één keer goedgekeurd werd. Ik zeg tegen Simon, prima, dan plaatsen we een nieuwsbericht. Stuur jij even een passende foto. En toen kregen we deze. Opnieuw blijkt dat het niet alleen om techniek gaat, maar om oprecht team work. Uit deze foto blijkt zo duidelijk dat Simon weer trots is op zijn bedrijf, maar vooral op zijn collegae en hier in het bijzonder op Robert, altijd bescheiden.




In het eerste kwartaal van 2022 werd ons gevraagd , om offertes te maken voor het machinaal bewerken van een wire tension frame, wat inhoud een grote frame constructie van 3000 x 3000 x 6500 mm. Dit frame bestaat uit allerlei loopwielen, kabel geleidingen en aanverwante frame’s incl 2 tandheugel geleidingsbalken met een lengte van 7 meter.


Al deze onderdelen zijn bij de werf samengesteld en gelast , waarna GBS Schiedam al deze bewerkingen heeft uitgevoerd incl ook de nodige inkoop van bijzondere materialen ivm corrosiebestendigheid.

De 2 geleidings balken zijn bij GBS Oud Beijerland gemachineerd.



Robert Verhoeff bleek als projectleider uiterst precies te zijn in techniek en administratief. Alle nieuwbouwtekeningen werden door geplozen. Deze tekeningen waren door een externe partij gemaakt, maar op diverse punten op advies van ons aangepast. Zo konden veel fouten worden voorkomen. Maar ook werd het zogenaamde as-built dossier nauwgezet samengesteld, zodat alles traceerbaar is geworden. Robert kan slecht tegen chaos, en daarvan was in het project geen sprake.


Al met al hebben wij deze klus in 2 maanden goed doorlopen in zeer nauwe samenwerking met de werf en de klant ( fugro ) en het engineeringsbureau.


Albèr van Ekeren

bottom of page