Stagiaires en afstudeerders gezocht

VMBO / MBO

Erkend Leerbedrijf

Leren kan in elk bedrijf. Elk bedrijf kan dus leerbedrijf worden. Daar is wel de voorwaarde aan verbonden dat de kwaliteit van de leerwerktrajecten en de beroepspraktijkvorming goed zijn. Bedrijven die geschikt zijn, krijgen een erkenning. Deze erkenning biedt ons de mogelijkheid om: VMBO leerlingen een leerwerktraject aan te bieden en MBO leerlingen te kunnen voorzien in een stage/beroepspraktijkvorming (BOL en BBL) . Maar dat is natuurlijk niet alles, het bieden van leuke, uitdagende en vooral leerzame stage projecten dat is wat ons onderscheidt. Wij gaan niet op zoek naar een stagiair om vervolgens te kijken wat voor opdracht we voor hem/haar kunnen verzinnen. Nee, wij hebben een probleem of situatie die aangepast dient te worden en willen die aanpakken. En wij kunnen jullie kennis en enthousiasme daar goed voor gebruiken! 

Een kijkje achter de schermen

Op 20 juni jl. opende S&B haar deuren voor een aantal VMBO Metaaltechniek leerlingen (2e & 3e jaar) van het Wartburg College locatie De Swaef. Na het ontvangst was er een korte kennismaking in de kantine om erachter te komen wat deze “mannen van de metaal” al allemaal wisten. Dit bleek meer te zijn dan in eerste instantie gedacht, de jongens hadden al gedraaid, gefreesd en wisten al redelijk veel van de verschillende mogelijkheden die de machinale verspaning kent. Het beloofde een interessante dag te worden, dus nu snel de werkplaats in want dat was toch wel waar de jongens voor gekomen waren. Eenmaal in de werkplaats begonnen er twinkelingen te komen in de ogen van deze aankomende metaalbewerkers. Je kon heel duidelijk zien dat dit mannen van de praktijk zijn die het heerlijk vinden om op de werkvloer de vakmannen aan het werk te zien. Na een lichte aarzeling nam de nieuwsgierigheid de overhand en werden er van alle kanten vragen afgevuurd naar de vakmannen van S&B, die soms even moesten nadenken voor ze een goed en duidelijk antwoord konden geven. Aan het einde van de rondleiding hebben we van iedereen een (actie) foto gemaakt en die meegegeven zodat ze deze dag niet zouden vergeten. Een greep uit de reacties van de leerlingen: “Leuk, leerzaam, mooie machines en nette werkplaats, als ik hier zou werken dan zou ik het goed naar mijn zin hebben!”. Al om al een geslaagde dag, met als doel het onderwijs en het bedrijfsleven dichter tot elkaar brengen!! 

Lijkt het jou leuk om met de school ons bedrijf te bezoeken?

Wij regelen het voor je!

Werken/leren, Stages, Afstuderen, alles is mogelijk

Schaaf en Boorwerk biedt VMBO en MBO studenten de mogelijkheid ervaring op te doen in de Metaalsector. Bij gebleken geschiktheid mogen eventuele afstudeerders blijven werken en zullen zij onder begeleiding van een aantal zeer ervaren engineers, projectleiders en uitvoerders expert worden op het gebied van de verspanende technieken, productieplanning, dan wel daaraan gerelateerde zaken. Sinds medio 2008 zijn wij een bedrijf in een sterke groei en ontwikkeling. Om ons te helpen in verdere professionalisering zoeken we ondersteuning van jonge vernieuwende techneuten.

Binnen het bedrijf is zowel op MBO als op HBO/Universitair niveau veel ervaring met het begeleiden van kandidaten gedurende de stage en/of afstudeer periode. Zo heeft onze huidige directeur alleen al 80 jonge techneuten naar een succesvolle afstudeer sessie geleid.

De projecten zijn zowel van technische als van economische aard. Een aantal voorgekomen projectonderwerpen zijn:
- Productie logistiek
- Technische innovatie
- Marketing
- Bedrijfskunde

Wij zoeken vooral ondernemende kandidaten die:
- Innovatief zijn
- Verder denken dan de bekende oplossing
- Een beetje brutaal, gedreven zijn 
- Met twee voeten op de grond staan
- Een opleiding werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde dan wel gerelateerde studie volgen

Voorbeelden
De volgende stage of afstudeeropdrachten zijn recentelijk bij ons uitgevoerd:
- Stage monteur
- Stage draaien

Stagiairs en afstudeerders komen onder andere bij de volgende scholen vandaan:
- Albeda College locatie Heijplaat
- De Haagse Hogeschool / TH Rijswijk
- Hogeschool Rotterdam
- Zadkine

© 2018 GBS Gearbox Services International - All rights reserved.

Home | Privacy and Cookie Statement

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon