Ontwerpen en fabricage van tandwielkast voor hybride aandrijving van een zeilyacht

Er komt zoveel meer bij kijken als dat ik tot nu toe heb geleerd

interview met Marc van Cappellen

Kun je wat meer over jezelf vertellen; wie ben je, waar kom je vandaan en hoe ben je bij GBS International terecht gekomen?

Ik ben Marc, ik kom uit Krimpen aan den IJssel en ik doe Automotive op de Hogeschool Rotterdam. Ik schrijf hier mijn scriptie. Ik ben hier terechtgekomen via twee klasgenootjes die hier eerder hebben stage gelopen. Zij waren heel enthousiast en ze hebben me voorgesteld aan dit bedrijf. 

 

Kan je een klein beetje vertellen over je opdracht?

GBS is anderhalf jaar geleden als project een start-up genaamd Shipborn begonnen, om een zeiljacht te bouwen. Ze willen dit zeiljacht volstoppen met innovatieve techniek, waaronder een hybride aandrijving. De conventionele motor staat al vast, maar het elektrische en mechanische deel van de aandrijving moet nog ontworpen worden, en dat is mijn taak! 

 

Wat spreekt je aan in het werken bij GBS International?

Wat mij vooral aanspreekt is dat ik echt dingen aan het ontwerpen ben die in de praktijk worden toegepast. Ik loop regelmatig naar de mannen hier op de werkplaats om hetgene dat ik ontwerp en wil maken met ze te bespreken om zo samen tot een geheel te komen dat echt te gebruiken en te maken is. 

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging in het werk als stagiair bij GBS International?

Het ontwerpen voor de praktijk is ook direct de grootste uitdaging. Je kan niet meer - zoals op school - alles achter je computer doen en inleveren en dat het dan goed of fout is. Je moet continu met je opdrachtgever communiceren om het goed te laten werken. 

 

Wat zijn de belangrijkste lessen die jij na deze stage meeneemt?

Dat je veel met de mensen met wie je samenwerkt moet communiceren, en dat je niet eén ding kan ontwerpen van a tot z en dan vervolgens bij de opdrachtgever inleveren. Er komt zoveel meer bij kijken als dat ik tot nu toe heb geleerd. 

Wat zou jij de volgende stagiair(e) graag willen meegeven?

Dat je echt gebruik moet maken van de expertise die hier zit. 

© 2018 GBS Gearbox Services International - All rights reserved.

Home | Privacy and Cookie Statement

  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon