top of page

Shipborn

Bouwen van zeiljacht

Een handjevol studenten en net afgestudeerden die zich toeleggen op het bouwen van een luxe zeiljacht vol met innovatieve snufjes. Heel kort door de bocht - en een tikkeltje heldhaftig geformuleerd - is dat Shipborn in een notendop.

In 2016 kreeg Alber als zeil-fanatiekeling zijnde het wilde idee om een luxe zeiljacht voor zichzelf te bouwen. Een intimiderend idee, maar toch besloot hij om advies te verzamen bij verschillende experts uit de zeil- en jachtindustrie. Hoe meer mensen hij sprak, hoe enthousiaster hij werd over het bouwen van een eigen jacht. Later dat jaar besloot hij om de sprong te nemen en kocht de romp van de Truly Classic 90, wat de basis zou vormen van het jacht. De start van Shipborn was een feit. 


Niet veel later ontstond een team van jonge techneuten met frisse ideeën en een creatieve inslag. Op dit moment wordt er full time gewerkt aan het jacht door een team van gemiddeld 9 man. Daarnaast hebben meerdere studenten en afstudeerders hun steentje bijgedragen tijdens hun stageproject. Zij hebben zich gericht op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen, zoals een hybride motor of een volledig automatisch zwemplatform. De meest unieke innovatie; Shipborn is hard op weg om 's werelds eerste jacht te bouwen dat zichzelf volledig autonoom kan aanmeren. 

bottom of page